Disse lækre “oatmeal and chocolate chip cookies” går rent ind herhjemme. De er tilpas bløde indeni, og de er ikke så søde.
Da vi bor i Montreal, hvor der er let adgang til “chocolate chips”, så bruger vi dem. Kvaliteten af chokoladen er sikkert ikke fantastisk, men de er nemme at arbejde med, og de flyder ikke ud. De fås i mange forskellige udgaver, her er én af dem.
Opskrift
Ingredienser
115 g blødt smør
70 g sukker
55 g mørkt brunt sukker, f.eks. brun farin. Jeg bruger Dark Brown Sugar
1 stort æg
1,5 tsk vanillesukker
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel
125 g mel
130 g havregryn
130 g chokolade chips eller hakket chokolade
Rør smør og de to slags sukker sammen til det er lidt luftigt. Brug evt. en håndmixer.
Bland ægget i og derefter alle de øvrige ingredienser.
Sæt dejen som små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Portionen giver ca. 25 cookies.
Bag dem ved 180 grader i 9-11 minutter. Lad dem køle af på pladen i 3-5 min. før de flyttes.
Opbevar dem i en tætsluttende dåse – hvis der ellers er flere tilbage.