De bedste cookies med havregyn og chokolade

De bedste cookies med havregyn og chokolade

Disse lækre “oatmeal and chocolate chip cookies” går rent ind herhjemme. De er tilpas bløde indeni, og de er ikke så søde.

Da vi bor i Montreal, hvor der er let adgang til “chocolate chips”, så bruger vi dem. Kvaliteten af chokoladen er sikkert ikke fantastisk, men de er nemme at arbejde med, og de flyder ikke ud. De fås i mange forskellige udgaver, her er én af dem.

Opskrift

Ingredienser

115 g blødt smør

70 g sukker

55 g mørkt brunt sukker, f.eks. brun farin. Jeg bruger Dark Brown Sugar

1 stort æg

1,5 tsk vanillesukker

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

1/2 tsk salt

1/2 tsk kanel

125 g mel

130 g havregryn

130 g chokolade chips eller hakket chokolade

 

Rør smør og de to slags sukker sammen til det er lidt luftigt. Brug evt. en håndmixer.

Bland ægget i og derefter alle de øvrige ingredienser.

Sæt dejen som små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Portionen giver ca. 25 cookies.

Bag dem ved 180 grader i 9-11 minutter. Lad dem køle af på pladen i 3-5 min. før de flyttes.

Opbevar dem i en tætsluttende dåse – hvis der ellers er flere tilbage.

Skriv et svar

Luk menu