Et stribet sjal mere

Et stribet sjal mere

Jeg har selvfølglig en masse garnrester fra tidligere projekter, og tit synes jeg ikke, at mine garnrester rigtigt passer sammen. Men, de sidste par år har jeg strikket en del i tyndt garn, som f.eks. Supersoft med en løbelængde på 575 m pr. 100 m. Så nu har jeg pludselig en masse gode rester.

Min første idé: At mikse de orange og grønne farver med en grå som basis.

 

Da jeg elsker efterårsfarverne fandt jeg alle mine rester frem, der kunne give et godt efterårsfarvet tørklæde. Der var både de orange toner, nogle forskellige grønne toner og en del gråt garn, som jeg forestillede mig som en basisfarve.

Jeg begyndte med en strikkeprøve for at finde ud af, hvordan jeg kunne sammensætte striberne. Det blev dog lidt for vildt til mig med de orange farver, så jeg lavede en ny prøve, hvor der kun var de grønne nuancer blandet med den grå. Og det virkede. Det er i varme farver og har et fint spil, og så er det ikke så vildt.

Kun de grønne farver blandet med den grå. Meget mere mig.
Det færdige tørklæde. Det har næsten været på hver dag siden det blev færdigt.

 

Fakta:

Opskrift: Vidvinklen” fra Sisses sjaler af Sisse Chytraeus

Garn:

Halv gråt garn og den anden halvdel er et miks af fire forskellige grønne nuancer.

Pinde: 3,5

Vægt: 84 g

Om:

Jeg har strikket to pinde (frem og tilbage) med gråt, og derefter to pinde med en grøn nuance.

Der er ikke system i, hvornår de grønne toner kommer. Jeg har blot taget dem, når jeg synes de skulle ind.

Jeg har hæftet ender undervejs i strikningen. Den grå går hele vejen igennem tørklædet og bliver bare ført med op. Men der er langt imellem hver grøn nuance, så dem kunne jeg ikke føre med op. Det giver rigtig mange ender, der skal hæftes. Jeg forsøgte mig med at strikke enderne med ind, og det virkede egentlig meget godt.  Det betyder dog, at den ene ende af sjalet er en smule mere rodet og også lidt tykkere. Men det var sådan det kunne lade sig gøre, og nu hvor det bruges, bemærker man det ikke.

I denne side er alle enderne strikket med og hæftet undervejs.

 

Det færdige tørklæde.

Skriv et svar

Luk menu