Humulus sweater

Humulus sweater

Jeg har længe tænkt på at strikke en sweater med flerfarvet bærestykke. Det er omkring 20 år siden jeg sidst strikkede med to farver. Der gjorde jeg det til gengæld en del, da jeg lavede halstørklæder i dobbeltstrik. Ét af dem var som eksamensprojekt til mit linjefag i håndarbejde.

Men, nu var det på tide at prøve igen. Valget faldt på Humulus af Isabel Kraemer, men jeg synes den blev lidt for tyk i originalgarnet. Så efter lidt søgen på Ravelry så jeg, at andre har brugt Drops Alpaca, så det hoppede jeg ud i.

Jeg begyndte at strikke str. L, da mit garn er noget tyndere end i opskriften. Så håbede jeg at få en str. M. Men, da bærestykket var strikket og jeg prøvede blusen på, var den alt for stor. Jeg fik målt efter, og det viste jeg faktisk, at jeg næsten strikkede i den rigtige strikkefasthed (20 m) alligevel. Så jeg pillede op og måtte på den igen. Det får man så ud af ikke at lave mange strikkeprøver.

Næste udgave blev efter opskriften, str. M1, og størrelsen er rigtig fin. Samtidig fik jeg også chancen for at lave mønsterstrikken pænere, så det var egentlig ikke så tosset.

Jeg beklager toilettasken i baggrunden. Men billedet er taget i en lille, hyggelig hytte i nærheden af Mont Tremblant i Canada.

Til gengæld kan I se hytten her:

Og her ligger sweateren inden den blev taget rigtigt i brug.  Jeg er virkelig glad for den og har ikke haft meget andet på, siden den blev færdig.

 

 Fakta:

Opskrift:

Humulus af Isaball Kraemer. Str. M1.

Pinde:

Jeg strikkede rib på p. 3 og resten på p. 3,75.

Min strikkefasthed på p. 3,75 var ca. 20 m.

Garn:

Drops Alpaca.

Jeg har brugt 1/2 nøgle gråt (nummer 9020) og 6 1/2 nøgle blåt (6360).

 

Skriv et svar

Luk menu