Langrend i og omkring Montreal

Langrend i og omkring Montreal

Sæsonen

Skisæsonen begynder omkring december og slutter midt i marts. Det er selvfølgelig lidt forskelligt fra år til år, men det er nogenlunde tidsrammen.

Temperaturerne svinger drastisk over de måneder fra -25/-30 grader til +5/10 grader. Så når der er gode skidage, er det bare om at udnytte dem.

Jeg elsker at løbe på langrendsski og gjorde det også, da vi boede i Nuuk. Dengang var der bare ikke nogle helt flade løjper, som der er her. Og da jeg ikke er for god til at løbe hverken op og især ned, så nyder jeg de løjper, der ikke har de helt stor udsving. Desværre er jeg den eneste i familien, der virkelig elsker det. Så med mindre jeg tvinger nogle ud på løjperne, så er det min egen fornøjelse.

Det var taget mig en del tid at finde frem til de gode steder. Sådan er det jo, når man lander et helt nyt sted. Så er der utrolig mange ting at finde ud af.

Løjper i eller meget tæt på Montreal-øen:

Der er én park, hvor løjperne altid bliver fint vedligeholdt: Park Mont Royal. Den ligger nærmest i centrum af Montreal og er et skønt sted. Her kan man også kælke og løbe på skøjter. Der er løjper i flere sværhedsgrader, og det er et nemt sted at stoppe på hjem fra arbejde eller hvor man nu har været. Det er gratis at løbe her, og man kan leje ski.

Derudover er der fine løjper i Park Maisonneuve. De bliver som regel også godt vedligeholdt. Det er ganske gratis, men man kan ikke leje ski.

Sidste år kørte jeg en del til Lachine-kanalen, men de spor var sjældent kørt op af maskiner, så det var faktisk ikke særlig godt.

I år har jeg afprøvet Parc Bois-de Liesse, der havde nogle fine spor. Det ligger ca. 30 min. kørsel fra centrum af Montreal. Det er gratis at løbe her, og man kan leje ski.

Jeg har også hørt rigtig godt om Parc Nature du Cap-Saint-Jacques, men de gange, jeg har planlagt at køre derud, har vejret været for dårligt. Så de løjper har jeg endnu til gode. Der er både skileje og mulighed for køb af mad.

Her er jeg på tur i Parc Maisonneuve. Det olympiske stadion er i baggrunden.

Løjper udenfor Montreal:

Der er helt sikker enormt mange muligheder, men det svære er jo at finde frem til dem.

Nationalparker:

Nogle rigtig gode muligheder er i Quebecs nationalparker, https://www.sepaq.com/parcs-nationaux/index-hiver.dot?language_id=1&gclid=EAIaIQobChMI4cSS55CH4QIVySaGCh2rWQlwEAAYASAAEgJMUvD_BwE

Fælles for de parker er, at voksne betaler et indgangsgebyr og et gebyr for at løbe på ski. Til gengæld er det gratis for børn. I parkerne udlejer de ski, og det er også grats for børn. Så det kan blive en rigtig fin og billig fornøjelse. Når jeg kører afsted med mine tre børn, får vi en god eftermiddag for omkring 22 dollar. Jeg har mine egne ski, og børnene låner dem derude. Der er ruter i forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med.

I nationalparkerne udlejer de også snesko, børnebærestole osv.

Der ligger en park ca. 30 min. fra Montreal, Mont Saint Bruno. Den har jeg taget børnene med til nogle gange, og den er rigtig fin.

Vi har også afprøvet Mont Tremblant Nationalpark, der ligger to timer nord for Montreal. Der er fine løjper og snesko-ruter.

Jeg vil også gerne afprøve Oka Nationalpark og Mont Orford Nationalpark. Jeg har været i begge parker om sommeren, men har ikke afprøvet dem med langrendsski.

Morin Heights:

Jeg har flere gange hørt godt om sporet Aerobic Corridor, der strækker sig 58 km i Laurentians. Ruten begynder ved Morin Heights, og herfra løber man stille og roligt med en minimal stigning langs et gammelt jernbanespor. Man løber frem og tilbage, men kan kan tage lidt små variationer på hjemvejen. Vi var to voksne og fire børn , hvoraf ét barn aldrig havde haft ski på før. Vi løb 5 km hver vej, så i alt 10 km.

Vi begyndte ved skisportststedet Morin Heights, her kan man leje ski, og man skal samtidig betale for at løbe på sporet. Det er dog noget dyrere end i nationalparkerne.

Mont Saine Anne

Nord for Quebec City ligger skisportsstedet Mont Sainte Anne. Tæt på det ligger Nordamerikas største langrendsnetværk. Der er omkring 200 km løjper.

https://mont-sainte-anne.com/en/winter/xc-skiing/

Vi var der i en juleferie og løb en fin rute på 12 km.  Undervejs var der en hytte, hvor man kunne få varmen.

Der var virkelig fint deroppe, og det ville være godt at komme tilbage en dag.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Luk menu