Min anden quilt

Min anden quilt

Hen over vinteren har jeg arbejdet på min anden quilt eller patchworktæppe. Du kan se det første her: http://mitegetrum.dk/patchwork-for-en-nybegynder-3-det-faerdige-resultat/

Stoffet blev købt på en køretur til Essex, nær Burlington i Vermont. Det er et par timers køretur fra Montreal. Vi handlede i denne lækre butik, som folk kører langt efter http://www.yankeepridequilts.com/

Efter et par timer kom jeg ud med denne lille bunke patchworkstof:

Jeg havde en idé om, at jeg denne gang burde hoppe ud i et lidt mere kompliceret mønster, for at tvinge mig selv til at lære noget mere. Så jeg tegnede og legede med forskellige firkanter, men det blev bare for rodet. Se for eksempel her:

Eller her:

Så her fik jeg lært, at hvis jeg arbejder med mange forskellige mønstre i stoffet, så foretrækker jeg, at selve patchwork-designet er meget simpelt. Derfor endte jeg med kvadrater, og jeg udelod også én af de grønne nuancer, så jeg kun havde én grøn med.

Jeg skar en masse kvadrater på ca. 8 cm.  Jeg ville gerne have et tilfældigt udseende, men det er faktisk sværere at få lavet, end man lige skulle tro. I hvert fald så det også ser godt ud. Jeg lavede derfor nogle principper at gå ud fra.

Først syede jeg kvadraterne sammen 4 og 4 efter efter to principper:

1. Fire kvadrater sættes sammen – ingen grøn.

2. Fire kvadrater sættes sammen – der skal være én grøn.

Derefter satte jeg én fire-blok fra hver bunke sammen, så jeg havde en masse 8-blokke, hvor der var én grøn:

Derefter kunne jeg lege med alle disse blokke og lægge dem op på gulvet. Mit princip blev også, at ingen lyse måtte være ved siden af hinanden, og ingen ens stoffer måtte have sideflade sammen.

Da jeg var næsten færdig, men lige besluttede at tilføje nogle flere blokke, skete det, der selvfølgelig ikke må ske. Jeg skar forkert i den sidste grønne strimmel jeg havde. Derfor havde jeg ikke mere grønt, og jeg måtte derfor lige bruge et par dage på at regne ud, hvad jeg så skulle gøre.

Løsningen blev, at jeg måtte lægge lidt kvadrater ind hist og her, så nu blev de grønne en smule mere spredt end 1 ud af 8. Men det lykkedes.

Her er de tre lag lagt sammen: top, batting/mellemfor og bagside/backing.

Dernæst quiltede jeg på min symaskine. Denne gang blev det nogle buede sømme hen over hele quilten. Nogle af sømmene blev syet med grøn tråd, andre med sort.

Til sidst kom der en sort kant på mit tæppe, der endte med at være ca. 130 cm*160 cm. Perfekt til sofaen eller lænestolen.

 

 

 

Skriv et svar

Luk menu