Patchwork for en nybegynder 1

Patchwork for en nybegynder 1

I tirsdags tog jeg mit nyindkøbte stof med til quilte-aften, så jeg kunne komme i gang med min første rigtige quilt. Hvis du ikke har læst, hvor jeg købte stoffet, kan du se det her: http://mitegetrum.dk/patchwork-stof/

Jeg har slet ikke alle de “rigtige” redskaber til patchwork. Det kan sagtens være, at jeg anskaffer mig noget senere,  men til en start vil jeg lige klare mig med alle de mange andre redskaber, jeg har. Desuden kan jeg låne en del ting, når jeg er til quilte-aften.

Mit tæppe skal bestå af retvinklede trekanter, eller half square triangles (HST), som de også hedder.

Jeg havde i forvejen tegnet og målt trekanter, og jeg var kommet frem til, at en færdig størrelse på mellem 12 og 13 cm ville være fint. Med sømrum og omregnet til inches, besluttede jeg at skære kvadrater, der var 6 inches, dvs. 15,24 cm. Så skulle der være lidt ekstra at trimme af, fik jeg at vide.

Kanten er rettet af, og en bane skæres.
Af banen skæres nu kvadrater.

Jeg blev introduceret til, hvordan man bruger linealerne og rullekniven. Først til at rette kanten af. Dernæst til at skære en bane, der er 6 inches lang, og dernæst skulle banen skæres i 6 inches stykker.

Det kørte ret godt, og inden aftenen var omme, havde jeg en god bunke kvadrater.

Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med syningen.

 

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar

Luk menu