Patchwork for en nybegynder 2

Patchwork for en nybegynder 2

Jeg er nu kommet i gang med næste fase af mit patchwork-projekt. Du kan se første fase her:http://mitegetrum.dk/patchwork-for-en-nybegynder-1/

Det er jo først ved syningen, at det bliver rigtig interessant, synes jeg.

Der er flere forskellige metoder til at lave trekanterne, Half Square Triangles. Jeg havde inden udskæringen besluttet af bruge en enkel og vistnok meget klassisk metode.

Man tager to kvadrater, lægger dem ret mod ret og tegner diagonalen. Derefter syr man på hver sin side af diagonalen. Man syr så trykfoden kører præcis langs stregen. Så ser det ud som på billedet ovenover.

Derefter klippes langs stregen, og man har to retvinklede trekanter. Nu kan man så med fordel trimme trekanterne. Det betyder, at skære dem præcist til, så de igen er helt retvinklede.

Der findes vist nogle vældig smarte linealer til det, men da jeg ikke lige har dem, og da jeg vil klare mig med de redskaber jeg har, fandt jeg en stor retvinklet trekant frem. Jeg målte af langs siderne og satte streger med sprittusch.

Tegnetrekanten lægges så på stof-trekanterne, så den sorte streg ligger oveni syningen. Nu kan jeg skære efter trekanten. Jeg har ingen rullekniv og bruger derfor mind skindkniv. Den er vanvittig skarp og virker egentlig fint, men den trækker lidt i stoffet, så jeg kan bestemt godt se behovet for en rullekniv, hvis jeg vil lave mere.

 

Jeg skar samtidig de små hjørner af (se herunder).

Og her ligger så den første trimmede bunke trekanter.

Nu blev alle trekanter så foldet ud og presset. Hvert stykke er nu egentlig stadig et kvadrat, men det består af to retvinklede trekanter i to forskellige stykker stof. Sømmene blev presset fra hinanden.

Og nu kan det rigtig sjove begynde – at lege med, hvordan tæppet skal se ud. Der skal laves mange flere trekanter og arbejdes en masse med, hvordan de skal lægges op. Men skal skal nok blive rigtig godt.

 

 

Skriv et svar

Luk menu