Seng med opbevaring

Seng med opbevaring

I rigtig lang tid har jeg gået og tænkt over, hvordan jeg skulle lave en ny seng til Villads. Hans værelse er ca. 9 m^2, og når man også vil have plads til rigtig meget legetøj, så bliver der hurtigt fyldt op.

Jeg ville derfor gerne lave en seng til ham, der kunne opbevare en masse nedenunder. Jeg kiggede på rigtig mange senge, der er bygget op af kommoder fra Ikea. Problemet med det var bare to ting;

1: Jeg synes ikke, at hverken Malm eller Nordli er af tilstrækkelig god kvalitet til at bygge en seng af. Jeg ville gerne have en seng, der kunne holde i mange år.

2: Opbevaringen skulle primært bruges til Lego, der i forvejen stod i kasser. Og de er bare ikke særligt praktiske at sætte ned i en kommode. Jeg ville også gerne have så meget opbevaringsplads som muligt.

Derfor endte den færdige løsning med at blive bygget ovenpå køkkenskabe fra Ikea, og den er blevet SÅ god. Jeg valgte dybe underskabe, så der kan være så mange ting som muligt under sengen. Som støtter inde bag sengen købte jeg to overskabe. Super nemt, og så er jeg sikker på, at de har samme højde som de andre skabe. Alternativet havde været at bygge en ramme eller sætte støtter op på væggen. Men løsningen med skabene er bare bedre for mig.

Sengen passer til en madras på 90*200 cm.

Jeg har brugt:

  • 2 underskabe 80 cm brede, 60 cm dybe (80 cam høje)
  • 1 underskab 40 cm bredt, 60 cm dybt (80 cm højt)
  • 2 overskabe, 30 cm i bredden, 37 cm i dybden.
  • 5 låger, 80 cm høje, 40 cm brede
  • Et passende antal hylder til alle skabene.
  • Hængler/beslag og enten håndtag eller usynlige åbn/lukke-beslag
  • En mdf-plade, der skal ligge ovenpå det hele. Jeg valgte målene 92,5*203.
  • En boremaskine og et kopbord til at bore huller i pladen med.

Fremgangsmåde i billeder:

Skitse over skabenes placering og mål :

Samling og opstilling af skabe:

Pladen afprøves lige:

Jeg borer huller i pladen, så der kan komme luftcirkulation under madrassen:

Her ses opstillingen og den færdige plade stå oprejst. Jeg orkede ikke at bore flere huller.

Til sidst sleb og malede jeg pladen rundt i kanterne, så den blev hvid. Der er ingen grund til at male hele pladen, kun de kanter, der kan ses.

Nu skal pladen blot skrues fast til skabene på udvalgte steder.

Og så er det ellers bare om at fylde skabene og nyde et mere ryddeligt værelse.

 

Skriv et svar

Luk menu