Stofbutikker i Montreal

Stofbutikker i Montreal

Inden vi flyttede til Montreal, havde jeg googlet en masse om stofbutikker her. Jeg kunne læse mig til, at det er en gammel industriby for tøj, så der ville være en masse at finde. Det glædede jeg mig til at udforske.

I lang tid brugte jeg dog kun den nærmeste Fabricville, der ligger nogle kilometer herfra. Den ser sådan her ud:

Jeg blev først lidt overrasket over at se alt stoffet stå op. Det står tæt, og det virker lidt uoverskueligt. Men, efter nogle besøg går det selvfølgelig nemmere, og jeg har efterhånden købt en del der.

Der er en del forskel i udbuddet af stoffer i forhold til Danmark. Her er ikke nær så mange jersey bomuldsstoffer, som vi bruger i Danmark. Jeg har heller ikke fundet meget bomuldsvelour. Der er til gengæld mange patchwork-stoffer, og de er oftest i 100% bomuld.

Jeg havde dog tidligere læst en blog om stofbutikker, og at der især er ét kvarter, hvor der er mange af stofbutikker og tilbehør, området omkring St. Hubert. Af mange årsager gik der rigtig lang tid før jeg endelig kom derhen.

Men, jeg blev dog en smule skuffet. Godt nok fandt jeg gaden og også mange af de butikker, jeg havde læst om. Men, langt de fleste af dem er meget uoverskuelige. Enten er de meget rodede eller også står det hele så tæt, at det slet ikke er til at overskue – i hvert fald for mig.

Jeg er ikke så god til at navigere i disse butikker. Her skal man vide, hvad man leder efter, så man kan spørge. Det er ikke et sted, man bare går og “oser”.

I denne butik var det endnu værre. Men det var vistnok ret billigt.

I denne butik var der bånd, blonder og tilbehør. Ikke helt organiseret, men der var rigtig meget på hylderne.

Herunder er et billede fra den eneste rigtig flotte butik, jeg mødte den dag. Et meget organiseret sted med bånd og tilbehør. Den må være enhver dansetøjs-syerskes drøm.

Hvis du vil lægge vejen forbi alle butikker, så kan du læse mere om dem her:

https://closetcasepatterns.com/fabric-shopping-in-montreal/

Skriv et svar

Luk menu