Quiltning

Quiltning

I sommer, da jeg var nede ved Westmounts pool med børnene, havde jeg min strikkekurv med. Pludselig blev jeg stoppet af en sød dame, og hun spurgte med god, fransk accent “are you a knitter?”. Det var jeg jo, og så blev jeg inviteret til at deltage i Westmounts quilte-klub. Pyt med at jeg ikke quiltede, bare jeg kunne noget gammelt håndværk.

Da det jo er endnu en måde at møde nye mennesker på, var jeg selvfølgelig frisk på det. Inden vi blev udstationeret havde jeg læst en bog med gode tips til, hvordan man som medfølgende ægtefælle får skabt et netværk. Et af tipsene var, at man i starten skal sige ja til stort set alt, hvad der byder sig. Derved får man prøvet nye ting, mødt nye mennesker, og senere kan man så sortere lidt i sine aktiviteter.

Så selvfølgelig sagde jeg ja tak til at komme, og jeg var derfor spændt på om Francoise, som damen hed, huskede at skrive til mig, når vi nåede september og quiltningen skulle i gang igen efter sommerpausen.  Det gjorde hun, og nu mødes jeg derfor hver tirsdag aften med en masse søde damer. De fleste er ældre og vanvittig erfarne quiltere, så der er rigtig meget hjælp og erfaring at hente. Indtil nu har jeg lyttet og strikket, men jeg har bestemt mig for, at jeg selvfølgelig skal udnytte al deres erfaring og få lært at lave min egen quilt.

I klubben bliver der udvekslet erfaringer, snakket og forberedt projekter. Nogle gange laver de fælles projekter eller forbereder undervisning af børn på biblioteket. Ind i mellem arver Westmount Quilters en masse stof eller halvfærdige quilts, som de så gør færdige og donerer til gode formål.

Alle stjerne-blokkene herover er modtaget anonymt. Alt er håndsyet, så der ligger et enormt stort arbejde bag. Det er nu gruppens opgave at lave quilten færdig, og bare det at følge damernes diskussioner er lærerigt og sjovt. Det er mange og bestemte meninger! Når quilten er færdig, bliver den sikkert givet til velgørenhed.

I Danmark tror jeg, at vi ville kalde det patchwork, men det gør man altså ikke her.

Skriv et svar

Luk menu